The discover the world journey's,travel-soul.reismee.nl

Venetie Italie

hier binnenkort meer over de reis van tervisio, venetie het mooie italie voor nueerst even wat feitjes:

Venetië (Italiaans: Venezia, Venetiaans: Venezsia) is een stad in het noordoosten van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Veneto en van de provincie Venetië.

Volgens cijfers van de gemeente zelf woonden er in 2003 271.003 mensen. Hiervan wonen er circa 62.000 in de eigenlijke stad op de eilanden, circa 35.000 op andere eilanden die tot de gemeente behoren, en ruim 170.000 op het vasteland (voornamelijk in de stad Mestre).

Venetië is wereldwijd bekend om het historische centrum met zijn vele wateren en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van de UNES

Waar de naam 'Venetië' precies vandaan komt is onduidelijk, maar deze is in elk geval verbonden met het volk de Veneti. Een verband met het Latijnse werkwoord venire (komen) of (Slo)venië lijken onwaarschijnlijk. Mogelijk is er een verband met het Latijnse woord venetus, dat 'zeeblauw' betekent.

Bijnamen van Venetië zijn onder meer 'stad van het water', 'stad van de bruggen', La Dominante en Serenissima

San Marco is een van de zes sestieri van Venetië. Het stadsdeel vormt het hart van de Republiek Venetië sinds haar oprichting.

Het noordelijkste deel grenst aan Cannaregio, het oosten aan Castello en in het zuiden en westen vormt het Bacino di San Marco en Canal Grande de grens.

Het eiland San Giorgio Maggiore hoort ook bij dit stadsdeel.

Het gebied is dichtbebouwd en vroeger bevond zich hier Venetië's regering. Vandaag de dag is het gebied sterk toeristisch, waardoor er veel hotels, dure winkels, banken enzovoort zijn

In nog geen 1 uur en 45 minuten vlieg je vanaf amsterdam na terviso en dan is het nog 30 km na venetie, venetie de stad van de geliefden. Rijk aan cultuur geschiedenis.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!