The discover the world journey's,travel-soul.reismee.nl

Zo weer wat rijker aan info, heerlijk maleisie

zo heb er zin in na al dat moois te lezen en de nieuwe dingen gehoord te hebben ben ik wel toe aan vakantie.

De feiten:

  • Maleisië heeft eentropischklimaat Het is er altijd warm, tussen circa 27 en 34 graden en vochtig, ja dat had ik de eerste keer al in de gaten.
  • De munteenheid van Maleisië is de Ringgit (RM). Deze munteenheid wordt in de volksmond ook wel de Malaysian Dollar genoemd. 100 Ringgit is ongeveer twintig euro. Delen door vijf dus.
  • De officiële omgangstaal is voornamelijk Maleisisch en Engels, engels spreken ze over het algemeen op vliegvelden en in grote steden ende Chinese Maleisiërs beheersen ook verschillende Chinese talenen de Indiase Maleisiërs spreken voornamelijktamil
  • De Maleisische keuken is zeer gevarieerd door de verschillende etnische achtergronden van de bevolking. Het heeft gerechten met een zoete, zure, hete en bittere smaken. Veel gerechten met als basis rijst met kip, vis, garnalen, rund- lams- en geitenvlees. Varkensvlees is verboden voor moslims, maar kan wel verkregen worden in Chinese restaurants of Chinese markten, het is dus niet bij wet verboden. Er worden diverse specerijen gebruikt. Bijzonder is de Nonya-keuken een mengeling van Chinees, Maleis en de Zuid-Indiase keuken.

Enkele gerechten zijn:

  • Roti rond plat brood,
  • Ketupat gekookte rijst in jonge bananenbladeren,
  • Satay gekruid geroosterd vlees op een stokje,
  • Laksa soep van kokos en chili met vlees, groente en zeedieren,
  • Kacang toetje met een mengsel van ijsschaafsel,
  • Agar-agar zoete aardappelen en bonen met gekleurde siroop en gecondenseerde melk.
  • Eten gebeurt met de rechterhand.

Feiten Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur' betekent zoveel als 'modderige samenloop van rivieren'. De aanwezigheid van tin nabij de samenkomst van de rivieren Gombak en Kelang was rond 1860 aanleiding voor het opzetten van een nederzetting. Al snel groeide Kuala Lumpur uit tot een smeltkroes van Aziatische culturen en in 1896 werd de amper veertig jaar oude stad uitgeroepen tot hoofdstad. Tussen 1913 en 1957 stond de stad, net als de rest van het land, onder Brits bestuur. Overblijfselen uit dit koloniale tijdperk zijn nog overal te vinden. Maleisië is een federatie van sultanaten en Kuala Lumpur bevindt zich in de 'Federal Territory', de federale hoofdprovincie. De stad groeit en ontwikkelt zich in een ongekend hoog tempo, De meest bekende gebouwen van Kuala Lumpur zijn de Petronas Twin Towers, met hun 452 meter waren zij enige tijd de hoogste gebouwen ter wereld (Burj Dubai is op dit moment het hoogste gebouw ter wereld). Naast deze twee torens is er verspreid over de stad nog veel andere hoogbouw te vinden. Een belangrijke toeristische attractie is de Menara KL (KL-Toren), een 421 meter hoge televisietoren. De spits van deze toren steekt boven die van de Petronas Towers uit, omdat de Menara KL op een heuvel, Bukit Nanas, is gelegen. Naast alle moderne gebouwen zijn er in het centrum ook nog veel gebouwen uit de koloniale tijd te vinden. Echter zijn er in de buitenwijken niet zoveel hoogbouw.Er zijn ook talloze shopping malls in Maleisië dat zijn vaak gigantische gebouwen met allemaal winkels. Sommige shopping malls hebben daar een ijsbaan, achtbaan etc. Net als veel andere Aziatische steden wordt Kuala Lumpur gedomineerd door gemotoriseerd verkeer. Auto's en brommers krijgen ruim baan, hoewel opstoppingen aan de orde van de dag zijn.

Een leuke drukke stad met vele indrukken heerlijk verheug me er echt op.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!