The discover the world journey's,travel-soul.reismee.nl

Even wat feiten op een rij New zealand/ Nieuw Zeeland

Land van de Maori's, gletsjers, vulkanen, dolfijnen en pinguins, cricket en rugby ( The All Blacks). Land van kunst , cultuur, avontuur, natuur, de vrolijke kiwi's lay back and easy going. Het land voor de backpackers, de prijzen vallen hier voor wie goed kijkt zeer mee, reserveer voor die tijd een kaartje voor de bus via internet en je kunt al voor 1 dollar na je bestemming, voor wie op slaapzaal geen probleem vind te slapen slaapt al een hele week voor nog geen 160,00 euro in een bedje in een backpacker, werk is bij wijze op elke hoek van de straat voor het oprapen, tel daar de vriendelijkheid van de kiwi's bij op en het is de ultieme bestemming om de wereld in het klein te ontdekken. Niew Zeeland bestaat uit het Noorder eiland met prachtige steden als Auckland, Rotorua en Wellington de hoofdstad van Niew Zeeland of het prachtige art deco stadje Napier met zijn bijzondere karakter of het mooie Coromondel en Zuider eiland met het prachtige Queenstown, Christchurch, en diverse kleine eilandjes om en na bij nieuw zeeland. Het noorder eiland is meer bevolkt dan het zuider eiland dat meer uit ruige natuur bestaat dan het noorder eiland wat rijk is aan cultuur en maori geschiedenis.

Vanaf de hoogste uitkijktoren van het zuidelijk halfrond Harrahs sky tower in Auckland heb je een adembenemend zicht over de stad en zijn omgeving The city of sails met zijn haven en al het vrolijkheid in de winkels en de cafe's, de restaurants van hoge kwaliteit, albert park en zijn prachtige musea. Vergeet niet mount eden aan te doen of one tree hill een helige plek voor de maori's.

In het snel groeiend Rotorua vind je heilzame bronnen, het prachtige tongariro national park heerlijk om te wandelen, centraal op het noordereiland. rond 1350 woonden hier maori's van de te arawastam en hier vind je nog heel veel van de maori cultuur,ook vind je hier de waitomo caves de grotten die verlicht door gloeiwormen en bovenaards gevoel geven.

Napier

art deco staat hier voor op, je vind hier marineparade, pinguins en zeehonden die hun kunsten graag vertonen, hawkes bay musea, lekker eten, relaxt wandelen en struinen

Wellington de stad die Auckland ontroonde als hoofdstad, een unieke regerings gebouw ( bee hive) DUIZEND EN EEN cafe's, manukau harbour, de stad waar trends worden geboren zo als ze het zelf zeggen, de stad methet mooie Te Papa musea, een dynamische stad met castle point ten noordoosten van wellington heerlijk om tot rust te komen of het karori wildlife sanctaury de botanische tuin, maak een rit per kabelspoor na de botanische tuin en geniet, er is zo veel te doen, van uit wellington gaan er dagelijks fairy's na het zuider eiland

Het zuider eiland, de wijngebieden bij picton, het westland national park, of het abeltasman park, gletsjers als fox en franz josef glacier, een waar paradijs aan natuur, kunstwerken van jade, voor de lief hebbers je kunt er heerlijkvissen, de machtigemount cook, met een jetboat over de shoto river scheuren, of aan lake wakatipu heerlijk eten en relaxen, of bezoek Qeeunstown de stad met alle fun voor de zoeker van avontuur, en oh ja de sound of silence, meerwonderen van de natuur en de zee van tranen lake manapouro, milford sound, de kea een soort van dwerg papagaai met felle kleuren groen, blauw, rood etc, wilde dolfijnen, het spotten vanwalvissen, zeehonden, de geweldige jan van gent, en het nationale vogeltje met pit kiwi's,enzovoorts te veel om op te noemen hier vind je alles wat je hart verlangt. Prachtige ver gezichten, mensen met een vriendelijkheid gehalte waar meing wat van kan leren, weidse groen, helder blauw, heerlijk eten en genoeg avontuur om de eerste komende tien jaar op te kunnen teren, de regio die bekend staat om haar wijnen ze doet haar naam eer aan sla het zuider eiland dan ook niet over op je reis door nieuw zeeland ze is de moeite meer dan waard.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!